Наталья Арсеньева В лесу

Ген Жэстачайший
Наталья Арсеньева

В лесу

Лес встречал нас словами неслышными,
Нам смеялось небо лучистое,
Над кронами сосен хвоистыми
Тучки таяли легкие, чистые!

По холмам, по травам желтеющим
Солнца косы играли, сливались.
По овсам молодым, уже спеющим,
Волны плавно плыли, разбивались.

Бор шептал что-то... Дуб недвижим
Слал нам с ветром признанья забытые,
И казалось знакомым, родным
Слово то, с языком сердца слитое.

***

Наталля  Арсеннева (Кушаль)

У лесе

Лес вiтаў нас нячутнымi словамi,
Нам сьмяялася неба празрыстае,
Над каронамi соснаў хваёвымi
Хмаркi таялi лёгкiя, чыстыя!

Па узгорках, па травах жаўцеючых
Косы сонца гулялi, зьлiвалiся.
Па аўсох маладых, ужо сьпеючых
Хвалi плаўна плылi, разьбiвалiся.

Штось казаў бор... Дубы нярухомыя
Слалi зь ветрам нам шэпты забытыя,
I здавалiсь такiмi знаёмымi
Словы iх, з мовай сэрцайка зьлiтыя.