Вранiшнe

Александр Ярошевский
Cе бандуру розбито,
         що з обіймів знімілих
                впала,
Це зойк її!
Це зоря, що
     далеким отим
         тьмяно-синім
             гладким небо-
                схилом
Приречено
        долу злітала -
чи не вві сні?
Се душі,
     що її приголомшено
     пізнім прозрінням,
        здивовані очі...
Не даруй, як не
                можеш,
             не хочеш, але
Не мовчи,
          Отче!