Рудий козаченько

Шахтёр
Вийду я до річки у темну ноченьку,
Там мене стрічає рудий козаченько.

Рудий козаченько там мене стрічає,
І палке серденько із грудей стрибає.

На зріст невеличкий та і небагатий,
А біжу до річки кожну ніч із хати.

Що ж знайшла я в ньому, рудому, худому,
Що біжу до нього кожну ніч із дому?

А біжу до нього, бо щиро кохає,
Відчуваю втому, як він обіймає.

Я чекаю ночі цілий день у плачу,
А того, що рудий уночі не бачу.