Про Ваню, Галю та тяжке похм лля

Ладамир Сережень
Каждый слышал известную украинскую песню "Несе Галя воду". Как-то в 90-х. когда я посещал КСП, мы ради смеха решили её переделать. И так попёрло, что количество куплетов превысило все разумные нормы. Поэтому более-менее связный текст слева, а различные варианты, которыми при случае можно заменять куплеты из основного текста - справа.
Про Ваню, Галю та тяжке похмілля.                Варіації

Несе Галя пиво – повнісіньке барильце           Несе Галя водку, аж авоська рветься.
Вслід біжить Іванко із пом’ятим рильцем        За нею Іванко стрімголов несеться.
Галю ж, моя Галю, дай хильнути трішки,          Галю ж, моя Галю, трохи дай хильнути
Бо учора з кумом перебрали лишку,                Бо мені здоровля треба повернути
А іще з кишені гроші десь пропали.                Іди в витверезник, симулянт мордатий.
Дай ковточок пива та шматочок сала.              Там тобі і місце, ледарю проклятий.
Мабуть ти сказився, геть з очей, п’яничка.      Галю ж, моя Галю, гроші всі пропили.
Як пропив всі гроші, пий тепер водичку.         Дай мені дурному на ковточок пива
Пиво в магазині спробуй попрохати.                Ти мені на очі краще не з’являйся
От тоді не будеш гроші пропивати.                І з таким питанням більше не звертайся.
Ой, не дай пропасти ти людині в скруті,            Галю ж, моя Галю, дай горілки, люба.
Бо мені вже гірше, ніж жиду в Бейруті.           На очах у тебе зараз вріжу дуба. 
Дай хоч самогону – похмелитись треба,          Ой, здаюсь, дружина, тобі у полон я
Я ж тобі дістану навіть зірку з неба.                Дай мені ковточок хоч одеколону.
Де всю ніч хитався, там би й похмелявся,       Спробуй за цю зірку купити півпляшки.
А то бач, до мене з зіркою припхався.            Бо ж в сільпо за неї не дадуть й рюмашки.         
Іди в витверезник, клятий ледацюга                А одеколон у мене закінчився,   
Чи мерщій у поле, та ставай до плуга.              Коли ти з Кіндратом до чортів напився.
Люба, я учора пив таку гидоту,
Що тепер не можу вийти на роботу.
Мабуть не здійсняться нині мої мрії.             З ким всю ніч хитався, з тим і похмеляйся.
Ох, піду на чарку до вдови Марії.                А щодо роботи – зовсім не з’являйся
Чи ти з глузду з’їхав, не ходи до неї.
Дам тобі я спирту з схованки своєї.
У моєму стані пити спирт не можу,
Піду до Катрусі – вона допоможе.                Добре у хворобах Ганна розуміє
Схаменись, Іванку, не ходи до Катрі,             І з моїм похміллям впоратись зуміє.
Скатір-самобранку постелю у хаті.                Та забудь мій любий про Ганнусю тую
Буду «Абсолютом» тебе частувати                Хочеш, «Абсолютом» я тебе вшаную.
Та «Наполеоном», любий, напувати.                Ох,. твою хворобу стану лікувати
Добре… Та скоріше теліпай до ринку.            І «Наполеоном спрагу гамувати.
Будеш пам’ятати своє місце, жінка.