Вiтер з гаю

Владимир Солошенко
Від вітру, що з гаю,
Дерева всі гнуться.
Гілки коливає,
Аж віти трясуться.

У житі, що зріє,
Він хвилями грає.
За мить шаленіє,
До хмар долітає.

Клубочаться хмари,
Дощами спадають.
Його незабаром
В діброві чекають.

А вітер щасливий
Кордонів не знає -
Тому і сміливий:
Скрізь вільно літає.