Там де Серет

Дмитрий Демуз
Там де Серет несе сріблясті води,
Між пагорбів шукає собі шлях…
В затишнім лоні матінки природи –
«замріяні» Улашківці  лежать…

Там над Серетом вранішні тумани,
Мов чаклуни, що вийшли із води…
Узявши вудки, банку з черв’яками,
Погожим ранком я спішив туди,

Де під вербою, ген за перекатом,
Є тихе плесо – рай для карасів…
Там поплавок пірна…  танцює… пада…
Клює карасик – радість на Душі…

Ба чути гамір… то мої дівчатка…
-«А мы  папуле завтвак пвинесли…
А ты поймал?.. а покажи… а сколько?» -
І на Душі -  веснянки зацвіли…

А вдома тесть… чекав… така нагода…
В цій справі в нього є свій інтерес: -
«Ну що впіймав?.. а риба любить «воду»…
Я до Мар’яна…» -  і миттєво щез…

І суть  не в тім, не в випитій чарчині -
А в спілкуванні, в щирості Душі…
Тому і пам’ятаю я понині –
Улашківці … Серет…  і карасів…
 
02. 02. 2013 р.