Каламбур на беларускай мове - 53

Леонид Ганчаров
Каламбур аб Валі, якая марыць пра Якава

Ходзіць Валя сумная па двары, ПА  САДЗЕ,
Марыць не пра грошыкі і не аб  ПАСАДЗЕ.
І на ўсіх мужчын глядзіць Валя  АБЫЯКАВА,
Ёй бы - толькі Якава, ёй бы - АБЫ   ЯКАВА.
*****
Каламбур о Вале, которая  мечтает про Якова

Ходит Валя грустная по двору, по саду,
Мечтает не про денежки и  не о должности.
И на всех мужчин смотрит  Валя безразлично,
Ей бы - только Якова, ей бы - лишь бы  Якова.


картина "Дама в саду"  автор - Дана Марасинова