Наталья Арсеньева Отойди-ж, ты горе

Ген Жэстачайший
Отойди-ж ты, горе...

Не всегда здесь небо тучами закрыто,
Не всегда здесь грустью сердце перевито.
Отойди-ж ты, горе, отойди благое,
Видишь, розовеет небо молодое.
Не хочу я плакать: все светло и мило,
Было что - прошло, обо всем забыла,
Ведь не вечно небо тучами закрыто,
Как не вечно грустью сердце перевито.

Наталья Арсеньева      1921г.

***


Адыйдзі-ж ты, гора...

Не заўсёды неба хмарамі пакрыта,
Не заўсёды смуткам сэрцайка спавіта.
Адыйдзі-ж ты, гора, адыйдзі, благое,
Бачыш, там ясьнее небачка ціхое.
Не хачу я плакаць: сьветла ўсё і міла,
Што было — мінула, я усё забыла,
Бо ня вечна неба хмарамі пакрыта,
Як ня вечна смуткам сэрцайка спавіта.

Наталля Арсеннева       1921 г