людина без тiла

Лана Розова
хлопці дарують дівчатам букети
останнім часом по 50 троянд у кожної в анкеті
інернетпростіру
я їм свіжу моркву, пишу з мови білети
відштовхуючись від свого досвіду

самотність - то така людина
кров якої - холодні океанічні течії
тягарі ніколи не спадають на її плечі
їй байдуже, що кажуть за її спИною
вона має хоббі - ліпити глечики
використовуючи ваші улюблені спогади і речі

самотність - то людина без тіла
без голови, нирок, волосся та нігтів
без пальців, серця та потрісканих ліктів
самотність, кажуть, має лише крила
та чомусь від неї трапляється бігти
поки вона ходить пішки, лякаючи з тилу

самотність -  мій єдиний співрозмовник, до якого я звикла
здається, що ще тоді, в утробі матері
вона частенько встромляла у мою шкіру ікла
гралася, закладала бомби, залишаючи кратери
наповнювала їх моєю кров'ю і купувала катери

інколи мені подобалось. бо це нагадувало синці
які залишалися на моєму тілі після твоїх поцілунків
та часом здавалося, самотність сиділа на стільці
коли ми були разом
і її очі гіпнозували усіх марячих у повітрі амурів-стрільців
так, що вмирали всі надії на гармонійні стосунки

самотність - то така людина
людина без тіла, без голови, нирок, волосся та нігтів
без пальців, серця та потрісканих ліктів
самотність, кажуть, має лише крила
бо душа - її дім єдиний