Ледарик

Клавдия Дмитрив
Ой,Євгенчику,Євгенку,
Ледарику  наш,
За науку  і за  розум 
Братися вже  час.

Лінь свою  жени від  себе,
З нею  не  дружи.
Як  завзято вчитись треба
Всім нам покажи.

Наполегливості  руку
Ти свою  подай.
Черпай  з  книжки ти науку
Й  лінь всю  подолай.

Ти,Євгенчику,розумний,
Але  ти - ЛІНЬКО.
Над  завданнями ти думай...
Не  будь вороньком.

Що  проґавиш,проворониш-
Не наздоженеш.
Й хоч на сполох  десь задзвониш,
Та не все  знайдеш.

А  причиною у всьому
 Буде  твоя  лінь,
Й не поможе  тоді  дзвоник
Й голосне"ДЗІНЬ-ДЗІНЬ".

Постарайся якнайшвидше
Лінь всю  відігнать
Й  підійматитись вище й  вище,
В грамоті  зростать.

Ми усі  у  ТЕБЕ вірим-
А не у  ЛІНЬКА.
І  де  треба-перевірим
Й зробим  знатока.

То ж  гризи граніт науки,
Вісм нам докажи:
"Я ВІЗЬМУ  СЕБЕ  У  РУКИ!!!"-
Сам собі  скажи.

І назавжди тоді  з лінню
Дружбу  ти порвеш.
Та й  не стане  вона  тінню.
Ти й  без неї  проживеш!!!

                08.02.2013