Каламбур на беларускай мове - 56

Леонид Ганчаров
Каламбур дабрадзея пра чужую жонку Ірыну


Чакала ад мужа ў ноч ІРА   ДЗЕЙ,
А дзеі, на жаль, усё радзей І  РАДЗЕЙ.
Шапнуў ёй: "Кінь мужа, бо я - ДАБРАДЗЕЙ"
І цягнуцца рукі яе ДА  БРА. ДЗЕЙ
Зашмат: я і нішчу яе, І   РАТУЮ...
З табой гэту ноч і з табой, ІРА,  ТУЮ.
 *****
Каламбур благодетеля о чужой жене Ирине

Ждала от мужа ночью  Ира действий,
А действия, к сожалению, всё реже и реже.
Шепнул ей: "Брось мужа, ибо я - благодетель"
И тянутся руки её к бра. Действий
Многовато: я и гублю её, и спасаю...
С тобой эту ночь и с тобой, Ира, ту.