Вiдчай закоханих. Жартiвлива поезiя

Бурчак Ворожбянский
За річкою, в гаї,
      красуня страждає,
Виводить-співає
      про те, як кохає.
Козак же боїться
       до неї піти.
А що коли скаже:
     «Мій любий не ти!»?
Мовляв, ти – голота,
     живеш на зарплату,   
Не маєш ще дачі,
      машини та блату.   
В глухому селі
      закопався, мов кріт.
Мені ж до вподоби
      сучасний джигіт. 
Щоб був бізнесменом
      крутим і багатим. 
Нехай некрасивим –
     пузатим, лупатим. 
Але, неодмінно,
     сидів за кермом 
І пив не сивуху, –
      шампанське та ром! 
Не треба освіти,
     диплома, посади, 
Аби лиш мав доступ
      до грошей та влади! 
… За річкою, в гаї,
       красуня страждає, 
Виводить-співає
     про те, як кохає. 
І мріє, що прийде
      до неї козак. 
Найкращий у світі!
       Нехай і бідняк!..