Брызги синевы из Фроста

Юлия Ви Комарова
Зачем даны нам брызги сини вдруг
то тут, то там, как будто состоит
из них птенец, и глаз, и лазурит,
когда небес полным-полно вокруг?

Ведь небо не земля ещё, пускай
учёные твердят, что всё - одно.
Тем больше жаждем неба всё равно,
чем нам недостижимей синий край.




Fragmentary Blue

 Why make so much of fragmentary blue
 In here and there a bird, or butterfly,
 Or flower, or wearing-stone, or open eye,
 When heaven presents in sheets the solid hue?

 Since earth is earth, perhaps, not heaven (as yet)--
 Though some savants make earth include the sky;
 And blue so far above us comes so high,
 It only gives our wish for blue a whet.