***

Абубакир Жемухов
               Зыгъэдели уи бын пIыж
               
                (Адыгэ псалъэжь)





Дапхуэдизу зыдэбгьэшми
Делэм ар къыгурыIуэнкъым.
Жэбагьыу уцIыху Iущми
Делэм ар хъымпIар ищIынкъым.
Сэ сеплъащ а Iуэхум куэдрэ,
Делэ куэдым сафIэкIащ,
Нэхъ иужькIэ сыщ1эупщ1эм,
ФIэкхъыу делэ къысфIащащ.
КъырахьэкIыр пэжу щытым
Сэ си кIэн къикIащ,
Делэм ищIэхэр къыхуогъур,
ЦIыху ехъулIэм сехъулIащ!
Банкым къеIысха кредитым,
Си быныр ириспIащ,
ИугъащIэ Кремлым дэсхэм,
Сшхар къысхуагъэгъуащ.
                2004 г.