Птах

Никита Францев
Чого тобі дійсно треба
Ціею хвилиною?
Річка блакитного неба
Понад долиною,

Або узори зоряни?
Збитий випадком шлях,
Жаль крило твоє порване,
Нестримноі волі птах.

Де же твоя рідна зграя?
Чому залишився один?
У вітра опору шукая,
Б'єшся об землю низин.

Стрела як дарунок долі
Скажи, ти був йому рад,
Чи думаєш, що в неволі,
Що підбитим був навдогад?

Містить в собі колос
Будь-якого тіла душа
Маєш перо чи волос               
В серце твоєм небеса

Шукай в божевільному світі
Іншої доли, другой мети
Нині земним оповитий
Храни минулу красу висоти

Я такий же як ти
Заблукав в намальованих хмарах
Залиш німоту самоти,
Адже кожен кожному братом.

Что тебе нужно, на самом деле
Этой минутою?
Река синевы неба,
Что течёт над долиною?
Или узоры звёздные?
Прерван случаем путь...
Жаль крыло твоё порвано,
Безудержный, вольный друг.
Распустится в каждом колос
В тех у кого душа
Есть ли перья, иль волос,
В сердце твоём небеса
Где же родная стая?
Почему остался один?
Ветер надежды питая
Бьёшся о земли низин.
Стрела как подарок доли,
Скажи ты был ему рад?
Иль думаешь, что в неволе,
Что был подбит наугад?
Ищи в  сумасшедшем мире
Цели иные, у новой судьбы
Ныне в земное обвитый
Храни былую, красу высоты.
Я - я такой же как ты,
В облаках нарисованных замкнут
Но оставь немоту от тоски
Знай что каждый тебе братом...