Виталь Рыжков Прощание с Вильно

Ген Жэстачайший
Прощание с Вильно

           ...за сто шагов до Острой брамы.
                В. Шалкевич

Дорогая бумага, терпи, никак не дойти до компьютера
и до Острой брамы уже не дойти с повинной.
Вспомнится со временем только беседа пьяномуторная -
все больше пива, к стыду, и все меньше Вильно...

Но тут, похоже, раньше жизни начались апгрейды:
тут одинаковые права велосипеду и человеку,
тут раздольно без воли деревья сплетаются в дреды -
Вспоминаешь: game over, глядя на посиделки.

Тут вообще не грустно, и ностальжи нет мыслей,
непонятна даже оттдаленность от дома.
Неплохо б остаться, увидеть появление листьев.
Жаль, но это игре не хватает "add-она"*

* - дополнение, продолжение компьютерной игры

Виталь Рыжков

***

Разьвiтанне з Вiльней

          ...за сто крокаў да Вострай брамы.
                В. Шалкевіч

Дарагая паперка, цярпі, бо нельга дайсьці да кампутара
і да Вострае брамы ўжо не дайсьці з правінай.
Прыгадаецца з часам толькі бясконцая п'яная гутарка -
усё болей піва, на сорам, усё меней Вільні...

Але тут, здаецца, раней за жыцьцё пачаліся апгрэйды:
тут маюць аднолькавыя правы чалавек і ровар,
тут павольна бяз волі сплятаюцца дрэвы ў дрэды -
гледзячы на бутэлькі, узгадваеш: game over.

Тут наогул ня сумна, і настальжы ня цісьне,
няўцямная нават адлегласьць ад дому.
Нядрэнна б застацца, пабачыць зьяўленьне лісьця.
Шкада, што гэтай гульні бракуе "add-онаў"*.

* - дадатак, працяг кампутарнай гульні

Вiталь Рыжкоу