Родените през януари

Димитр Дянков
на Тодор Чонов

Родените през януари са юнаци -
и дядо ми е бил един от тях.
Не са лишени ни от хъс, ни от мераци.
И не познават, що е хленч и страх.

Родените през януари са бохеми,
но никога не губят ум и мярка те.
Пред изпитанията си са винаги големи.
Разбират също от жени и от коне...

Родените през януари любят силно
и не по-слабо мразят. Ала знай:
приятел ли си - черпят те обилно.
Така, че даже януари става май!...