Покана за нежност

Мария Шандуркова
ПОКАНА ЗА НЕЖНОСТ

Пролетта пак пристигна, без да я каним,
и цветя и тревички с нежност погали.
Непоканени птичките, нежно се любят
и наднича през сълзи облакът влюбен.
Колко бързо разцъфнаха голи дръвчета
и реката забърза да стигне морето,
и запяха в листака славеи нежно,
а под храсти се крият теменужени прежди...

Няма да чакам специална покана –
влюбвам се пак със любов неживяна!

28.03.11 г.