Paul Valery Кроки

Надя Чорноморець
Твій крок, дитя моїх мовчань,
Легкий, цнотливий хід,
Побіля ложа пильнувань
Німий закляклий слід.

Твій чистий образ –  дивна тінь.
Який розважний тихий крок!
О, Боже!...вся бентежність мрій
З’являється з-під босих стоп!

Оманливі твої вуста,
У заспокійливому трунку,
Думок наївна простота
Сподіваного поцілунку.

Не поспішай, щемлива мить,
Буття смирення й небуття,
Очікувань вино п’янить,
Ваш крок – моє серцебиття.

=================================
Paul Valеry   Les pas

Tes pas, enfants de mon silence,
Saintement, lentement places,
Vers le lit de ma vigilance
Procedent muets et glaces.

Personne pure, ombre divine,
Qu’ils sont doux, tes pas retenus !
Dieux !... tous les dons que je devine
Viennent ; moi sur ces pieds nus !

Si, de tes l;vres avancees,
Tu prepares pour l’apaiser,
; l'habitant de mes pensees
La nourriture d’un baiser,

Ne h;te pas cet acte tendre,
Douceur d’;tre et de n’;tre pas,
Car j’ai v;cu de vous attendre,
Et mon c;ur n’;tait que vos pas.


Картина Бі Гуко