Калыханка неба

Валентина Дробышевская
Заспявала неба калыханку
Кроплямі празрыстага дажджу.
На далонь-падушку! І да ранку
Казку за павекамі гляджу!

Прытупілася ўсведамленне -
Дождж ва неўсвядомленым пяе...
Вечнасці вільготнае імгненне -
Калыханка неба для мяне!