О курении

Владимир Кодебский
         Про паління

Які-таки безглузді люди!
Куди не глянь, чадять повсюди
І смокчуть бридко цигарки
Здоровій тямі навпаки.

Он там якийсь дідусь під тином
Сидить, смакує нікотином,
Мов, цигарки з ментолом гарні...
А друг його уже в лікарні!

Там онко-хворих ціле море
(Насправді це – велике горе!),
Але в житті зустріне рак
Ще, точно, не один дурак.

Мені шкода курців нещасних,
Ганебних дикунів сучасних,
Але сказав один поет:
У них такий менталітет!
                * * *