Белая церковь

Ната Максимец Морская
Тільки вкриється небо серпанком,
тільки встане ранкова зоря,
промовляю тобі-« З добрим ранком
Милий край, Біла Церкво моя!

Пр. Процвітай, моє Надросся!
       Біла Церкво, рідний дім!
      Поміж небом і колоссям,
      В сяйві сонця золотім!

Пропливають роки за роками,
І ось майже вже десять  століть,
Зі своїми святими церквами
Юр їв –град величаво стоїть.

Піднімаючись, сонце сміється,
І теплом своїм землю вкрива,
А над містом моїм пісня ллється,
І узимку, й в гарячі жнива.
Рось вмивається бісером срібним,
Хлюпотить і вітає людей,
І завжди зустрічатиме з хлібом
Біла Церква привітно гостей.