Не приймають бiдних у ряди багатi

Бондаренко Михаил
Не приймають бідних у ряди багаті

Не приймають бідних у ряди багаті,
Якщо виріс з батьком, що тягав каміння,
То тобі до смерті нахиляти спину.

Не приймають чесних у ряди багаті,
Що нема нічого треба набрехати,
Щоб копійку бідним, бідним не подати.

Справедливість швидко виявить нещасних,
Потішайтесь часом і не ріжте словом
Тих хто проживають за другим законом.

Що шукають їсти у смітті ганебнім,
І крихтині сірій у житті радіють,
Коли ангел білий дивиться крізь стіни.

Божа матір плаче, але дуже тихо,
Чує як у шлункові все бурчить і ниє,
Наче світ схилився у киплячу яму.

Тільки очі плачуть мертві та холодні,
А земля не чує, бо душі немає,
Пригортає тісно до грудей дитину.