Наталья Арсеньева Май

Ген Жэстачайший
Май

Облетели вишни... Распахнулись клены,
Зашумел как летом, свежий, новый край.
Пролетел неслышим нам апрель зеленый,
На земле владычит светло-пышный май.

Просинело небо... Лаской золотою
Заливает солнце лоскуты земли.
Жаждою покрыты, узкой полосою
Тают пятна-горы где-то там вдали.

Солнце гладит, греет. Хорошо на поле,
Расцветают краски средь травы густой,
Чувствую душою - снова я на воле,
Снова долгожданный радостный настрой!

Тень упала синью от берез зеленых
На траву сухую, мытую светлом.
На кустах рябины, влагой напоенных,
Светятся слезинки. С молодым листом

Ветерок играет. На просторы неба
Ветви потянулись, заплетают сеть.
Под горой полоски молодого хлеба
Ярко зеленеют... Хочется смотреть.

Бесконечно глядя, как глазурь лучится,
Ни о чем не думать, только видеть сны.
Сны  о синем небе, и о поле  чистом,
О горячем солнце, с пламенем весны.

Наталья Арсеньева    1921г

***

Май

Абляцелі вішні... Разгарнулісь клёны,
Зашумеў бы ўлетку сьвежы, новы гай.
Праляцеў нячутна красавік зялёны,
На зямлі пануе сьветла-пышны май.

Пасінела неба... Ласкай залатою
Залівае сонца ціхія палі.
Смагаю акрыты, вузкай паласою
Таюць плямы-горы недзе удалі.

Сонца лашчыць, грэе. Хораша у полі,
Зацьвітаюць краскі між травы густой,
Чую ўсей душою, што ізноў на волі,
 Што ізноў жаданы веснавы настрой!

Цень зваліўся сіні ад бяроз зялёных
На дыван мурожны, заліты сьвятлом.
На кустох рабіны, дожджам напаёных
Сьвецяцца сьлязінкі. З маладым лісьцём

Ветрычак жартуе, а ўгару, у неба
Цягнуцца галінкі, заплятаюць сець.
Пад гарой палоскі маладога хлеба
Ярка зелянеюць... Хочацца глядзець.

Заглядаць бяз конца у блакіт празрысты,
Ні аб чым ня думаць, толькі смутна сьніць,
 Сьніць аб сінім небе і аб полі чыстым,
Аб гарачым сонцы, што ў душы гарыць.

Наталля Арсеннева    1921 г