Наталья Арсеньева Шепоты ночи

Ген Жэстачайший
Шепоты ночи

Что грустно шепчут мне те ночи,
Когда на краски ложатся росы,
Теряет месяц средь мрака косы,
И серебром пролиться хочет.
Душа с душой за разговором
О вечных болях, о вечных муках,
Под впечатленьем безмерным горя
Теряет голос в полночных звуках,
Когда похоже, что эти думы
Познают тайны житья и бога,
Пойдут нехоженою дорогой;
Когда смеются деревья с шумом,
А сердце плачет и смерть пророчит...
Что грустно шепчут мне эти ночи?

Наталья Арсеньева     1922 г

***

Шэпты ночы.

Што сумна шэпчуць мне тыя ночы,
 Калі на краскі кладуцца росы,
Губляе месяц між цемры косы,
Як быццам срэбрам праліцца хоча.
 Калі з душою душа гавора
Аб вечных болях, аб вечных муках,
I пад уплывам бязьмерным гора 
Губляе голас у ночных гуках,
 Калі здаецца, што зараз думы
Пазнаюць тайну жыцьця і бога
I пойдуць новаю дарогай;
Калі сьмяюцца таполяў шумы,
А сэрца плача і сьмерць прароча...
Што сумна шэпчуць мне тыя ночы?

Наталля Арсеннева     1922 г