Таке мале, а вже при дiлi

Бондаренко Михаил
Таке мале, а вже при ділі

Таке мале, а вже при ділі,
Тлумачить нам, що ми не вміємо,
Ні жити, ні людей любити,
Грошима топить бідний світ
Себе у розкоші купає,
А іншим вказує, де треба,
Плигати,  мовити, ступати,
Підкупне, зле і очманіле у моді лите
Завжди обачне в хижім ділі,
Де світ політиків, мільйони,
Ні правди, ні життя, а не любові,
А вічне зазіхання, змова,
Людьми стираючи підлогу,
Ти пропонуєш гідне світло,
Що у пітьмі з ножем у боці,
Рахує втрачені монети,
Закони слушно промовляєш
У зграї лютих жебраків,
Пихатий до чужої болі,
Ти молишся сліпим богам,
Які народ в пітьмі забули,
Лише собі життя будують.