Евгения Янищиц У тимьяна узнай

Ген Жэстачайший
У тимьяна узнай...

Как до вечера долго-далече,
Шустрый коник сбивает росу.
Положила спокойно на плечи
И зеленую ношу несу.

Запах леса иль ветер с приправой
Растревожат забытый роман.
... Есть у ноши горчащие травы,
Вот, к примеру, полынь и дурман.

Отдохну у глухой переправы,
Пока с громом ругается дождь.
... Есть у ноши веселые травы,
Если вправду - крапива и хвощ.

Не найти только снадобья злого,-
На него небогат этот край.
... Где иду я, куда мне дорога -
У тимьяна родного узнай.

Евгения Янищиц

***

У чабору спытай...

Шчэ да вечара доўга - далёка,
Шустры конік збівае расу.
Абсалютна спакойна і лёгка
Я зялёную ношку нясу.

Водар лесу ці вецер гаркавы
Развярэдзіць шчымлівы ўспамін.
...Ёсць у ношцы балючыя травы,
Ну, напрыклад, дурман і палын.

Адпачну ля глухой пераправы,
Покуль з громам спрачаецца дождж.
...Ёсць у ношцы вясёлыя травы,
Як дапраўды - крапіўка і хвошч.

Гэй, няма толькі зеллечка злога, -
На яго небагаты мой край.
...Скуль іду я, куды мне дарога -
У чабору, радзімы спытай.

Яугенiя Янiшчыц