Наталья Арсеньева Весна

Ген Жэстачайший
Весна

С каждой тучки в небе лучистом,
С каждой лужицы светлой и чистой
Усмехается ясна весна!

Манят лаской небесные дали,
Ручейки звон и грохот подняли,
Это-ж правда подходит весна!

Снег лежит еще серый и грязный
Под пригорком, а ветер с опаской
Уж шумит по низким кустам.

Обсыхают у сада дорожки,
Чуть заметные яблонек рожки
Будто рвутся к солнца перстам!

Сердце бьется тревожно и нудно,
Мне и шумно, и весело-чудно,
Губы тихо ворожат: " весна"...

Что-то новое просит, не вяжется,
Все сейчас переделала-б, кажется,
Ведь и вправду-ж приходит весна!

Наталья Арсеньева     1921 г
_________
Живопись: В.Бялыницкий-Бируля "Ранняя весна" 1953 г

***

Вясна.

З кожнай хмарачкі ў небе празрыстым,
З кожнай лужынкі сьветлай і чыстай
Усьміхаецца ясна вясна!

Вабяць ласкай нябесныя далі,
Ручаі звон і грукат паднялі,
Гэта-ж праўда падходзіць вясна!

Сьнег ляжыць яшчэ шэры і брудны
Пад узгоркам, а вецер марудны
Ўжо шуміць у галінках кустоў.

Абсыхаюць у садзе дарожкі,
А маленькія яблынак рожкі
Нібы рвуцца да сонца лучоў!

Сэрца б’ецца трывожна, няроўна,
Мне і сумна й вясёла-чароўна,
Вусны ціха шапочуць: “вясна”...

Штосьці новае просіцца, рвецца,
Ўсё сягоньня зрабіла-б, здаецца,
Бо запраўды-ж падходзіць вясна!

Наталля Арсеннева     1921 г.
_______
Жывапiс: В.Бялыницкi-Бiруля "Ранняя вясна" 1953 г