Роздуми про життя

Николаевич Владимир
        *   *   *
Життя це крос, де кожен мріє,
Щоб першим бути в цім змаганні.
А в глибині душі – надія,
Прийти до фінішу останнім.

        *   *   *
Дурниць наробиш ти допоки,
Для себе зробиш відкриття.
Найкращий вчитель, це життя.
Та  дорогі його уроки.

  *  *  *
Кажуть, що розум приходить з роками,
Та не завжди і здається мені,
Часто бувають такі поміж нами,
Роки прийшли вже, а розум ще ні.

        *   *   *               
Фортуна – пані вередлива
І задом повернутись любить.
Ти не чекай від неї дива,
Не кожного вона голубить.

        *  *  *
Настане час, щоб сплачувать борги.
Після сівби, приходить час для жнив.
Все скажуть твої друзі й вороги,
Отримаєш усе, що заслужив.

        *  *  *
Не плач, що такий невезучий
І манни не чекай із неба,
Не жди, коли життя научить,
Учитися самому треба.

        *  *  *
Не журись і не плач, не треба,
Що тобі не та дісталась масть.
Час прийде, от тільки вірить треба
І життя усе сповна віддасть.

        *  *  *