Йорэктэ сою бар

Фаниль Асфаров
Язнын сулышы сизелэ.
Иртэн кузгэ кояш карый елмаеп.
Кунел хаман нидер сизеп.
Экрен генэ кала боегып.

Кояшка карыймда уйга калам.
Тоннэрен эле салкынча бит.
Э мин узенчэ коч алам.
Гасырларга караганда
мин балачагагына бит.

Сизэм еллар узганын.
Йорегэмнем кыллары тузганын.
Элбэттэ хэтеремдэ калыр.
Язнын назлы йозлэре.

Котеп алам язнын килуен.
Бу яздан ометем бар.
Житэр инде язмыш
миндэн колеп йоруен.
Хэзер минем йорэктэ
сою моннары бар.