те, що лишилось

Хелена Фисои
Від дерева лишень лишився  сук
Сухий, я - позабутая дорога,
Чи соловей,  який в гнізді оглух,
Молитва невимовная до Бога.

Дощами плач на камені! Калік
Жени ордою здичавілих гунів!
Відціжуй сонце, лий прожовклий сік,
Крилом торкнусь: гудуть проміння-струни!

Я спрагло задивляюсь у дощі,
Крізь сльози бачу наче сад квітучий.
Зберу на ранок крапельки душі
З каміння... і вросту в одвічні кручі.