Перший день молодоi весни

Валентина Андрущенко Франчук
 Не  таким  уявлявся  мені
 Перший  день  молодої    весни,
 Заховалося  сонце  за  хмари
 І  птахи  не  кричали  тар-тари.

 Снігом  кидав  у  перехожих,
 Ще  й  кропив  дощем  рабів  божих,
 Навіть  пси  поховались  в  задвірках
 Так  за  весну  було  усім  гірко.

 А  хотілось  з  веселкою  гратись,
 Щебетанням  птахів  милуватись,
 Синій  колір  вдихнути  неба,
 Щоб  прогнати  навік  ереба*

*Ере;б  (грец.  Erebos  )—  морок,  пітьма.
 Картинка  з  інтернету    http://i.obozrevatel.ua/4/266747/644157.jpg