Татар прозасы Яшэргэ кирэк

Фаниль Асфаров
Яз узен озак коттермэде.
Усал жепшек бураннар белэн килеп керде.
Ябалак карлар чал капланган башыма куна.
Кояшыда бит кирэк чакта каядыр югалды.
Язга таба кунел чыдамнары бетэ.
Кояш жылысы булмау бик авыр тоела.
Яшеллек курэсе килэ,куз арды ак рэсемнэн.
Кошлар, сандугач сайраган тошемэ керэ.
Сабыйда тугел бит мин…картаймаганда.
Ничек генэ булмасада, яшэргэ кирэк.