У Карпатах

Инна Шумовецкая 2
Я тишу слухала в смерековім шатрі,

І кришталеву пісню водоспаду

В красі зомліть хотілося мені:
Той Дух Гірський таку вже мав принаду.

Казково сніжний пух обвив гілки,
Колючий іній стовбури фарбує...

На землю сріблом сипляться голки,
Я все стою і серцем тишу чую.

Торкнешся пристрасно моїх долонь,
І холод губ знов жаром запалає...

А Дух Гірський (я бачу, осторонь)
Стоїть неподалеку й не пускає...

Ти не ревнуй мене до того дива
І пристрасно сьогодні не цілуй...

Той Дух звабливий, дужий, я - красива...
Ти краще зрозумій...а не ревнуй...