Грехопадение

Конфутатис Малэдиктис
             «На землю сшел еси, да спасеши Адама,
             и на земли не обрет сего Владыко,
             даже до ада снизшел еси ищай»
             (Похвалы Великой Субботы, 25)

Увы! увы Мне, чадо изгубившу!
О, како ныне Мне е изгусти?
Еда не мира вознесох тя вышша?
Адаме! камо днесь отшел еси?
Не воспряде гордынею ко брани,
Но тя прельсти низпадшая звезда.
Не посрамися ты, но бысть посрамлен,
Но Мне отмщение, и Аз воздам!
Небрегл еси веление святое,
Но Аз подъемлю смертную вину!
Паде, Адаме, – Аз паду с тобою!
И проклят бысть – Аз Ся сопроклену!
Аз рабий зрак и суд возму воз волю,
Не обинюся иго понести,
Аз сниду в ад и паки проглаголю:
«Адаме Мой! Адаме! где еси?»