Актор

Ксения Але
Жорстка фактура, різкий удар,

Безкоштовна віза в існування,

Душа серед зомбованих примар,

Кожен день, як тихе гвалтування...

Мозок розчинився на папері,

Магазинні лейбли на стіні,

Тікай від себе, зачинивши двері,

Коли немає кисню у руці...

Запий ртуттю цей світанок,

Вазеліном запломбуй уста,

Ти - система, ти - частина ланок,

Якщо не вмієш, то навіщо "бла-бла-бла"?

Сховай обличчя в маску,

Зіграй ролі і на приціл,

Висмокчи жалом, безглузддя чашку,

І втирай ідеології про сіль...

Співай брехню, плети оману,

Вари думки на тихому вогні,

Розрізай цю залізну рану,

Складай байки, бреши "люблю"...

Бо ти - актор, втілення чужого ідеалу,

Із глини вишитий макет,

Це твій притон, це межі твого ареалу,

Нема презерватива, використай пакет...

Та твоя ідея всього на всього, фураж,

Для конвеєрних душ міста,

А хто ти?... Маска і муляж,

Чи ти забув, ти ж і сам із цього тіста???????????

26.04.2010