я хочу бути тво м колумбом

Лана Розова
я хочу перетинати тебе пішки
та частково у фургонах твоїх спогадів
вдовж і вшир, догори і вниз, по усіх діагоналях

мені не потрібно теплого душу і ліжка
я буду перетинати тебе в обірваних сандалях
я буду ходити в тобі навіть боса

по твоїй траві і гострому камінні
по утвореним відлигою річковим косам
по твоїм магістралям і протоптаним стежинам
по вузьким рельсам і траєкторіям літаків

знаєш
я годуватиму твоїх змерзлих птахів

я віднайду усі твої кар'єри і печери
я буду найобреженішою і майже непомітною
я не зірву жодної твоєї травинки
і якщо ливні зриватимуться з неба в червні
я не розчавлю жодного твого дощового черв'яка
і не візьму без дозволу жодної.твоєї.піщинки.

я буду купатися у твоїх озерах і океанах
і висихати під твоїм теплим і ніжним сонцем
я буду тремтіти під твоїми сильними вітрами

і хоча я зовсім не люблю дієслово - користатися
я дуже мрію тобою подорожувати
і я ще навіть не почала - та вже не хочу повертатися

я хочу бути твоїм колумбом
я хочу вивчати шкіру твоїх рук
малювати карту твого життя
мені часом занадто сумно
бо справа в тому, аби стук
не потрібен був
щоб тебе відкривати