У курятнику - наказ-байка

Аксельруд
У  курятнику  наказ:
Перейти в Зимовий час,
Хто завчасно  заспіває,
Голову  свою втрачає,
Чи ув’язнення  на строки
До п’ятидесяти  років,
Або штраф –  сучасна  мода,
Сто чи тисяча доходів.
Всі  занурилися  в  думи,
Кури в розпачі  і  сумі.
Старий  півень  заспівав,
Після  співу  так  сказав:
Припиніть всі ваші  стони,
Не працюють в  нас  закони.

  (фото з  інтернету)