Спiвай соловейку...

Оксана Мыслович Чайкивська
Ти співай, соловейку, так твоя вдача...
Всі ж бо чують мелодію, знають неначе.
Та ніхто не спитає у чому проблема?
В чому смуток у ній? В чому проблема?

Ти співай поки можешь, поки всі чують,
поки не гноблять і не збиткують.
Поки хвиля емоцій в твоїм серці панує!
Все ж бо щира людина у співі тямує.

Ти співай соловейку! Підійми хвилю звуку!
Хай почують весь смуток твоєї розлуки,
хай почують що плачеш, як гаї покидаєш.
Мало тих, хто відчує, на душі що ти маєш.

Ти співай, хай чують! Хай глухими не будуть!
Хай за співом твоїм всі проблеми забудуть.
Щоб відчули весь біль, ти достукатись можеш,
а весною вернися в край рідний небоже...