Женская рефлексия

Валентина Дробышевская
Маёй сяброўцы Рэлікоўскай Ганне

Недзе зусім блізка ходзіць шчасце. Бывае, я чую яго дыханне, адчуваю цеплыню яго сэрца, ды за дзённымі клопатамі забываюся паклікаць да сябе, а ноччу вінавата гляджу ў акно і прашу ў неба прабачэння. Потым, звесіўшы ногі з канапы, спрабую сканцэнтраваць увагу на цемнаце, прыслухоўваюся да начных гукаў, стараюся забыцца пра ўсё, раствараюся ў сваім пакоі да ранку. І так заўсёды. Але генетычна сфарміраваны "бунтарскі дух" дае калі-нікалі аб сабе напамін. І я, як раз'юшаная пантэра, кідаюся з вугла ў вугал, шукаючы выйсце. Толькі адкуль? З сябе? З клеткі жыцця? Ці з цэлага сусвету?
Супакойся, пантэра,стань ізноў ласкавай кошачкай, але памятай, што маеш кіпцюры! Не давай сябе ў крыўду! Жыві сваім жыццём! Пакліч шчасце і супакой, нарэшце, неба! Яму і так балюча глядзець уніз. Падыдзі да люстэрка і скажы: "Якая прыгожая жанчына! Якая цудоўная маці! Які шчаслівы чалавек!". Ды будзе так!
... Недзе зусім блізка ходзіць шчасце!