Бережи!

Андрей Головня
Сину мій, бережи свою мову!
Наче перли цінуй її звук.
Вiдсівай пустотiлу полову,-
Не наповнюй смiттям своїх рук!

Не цурайся, як хто засміється,
Гострим словом тебе прикує.
Що влилось з материнського серця, –
Найцінніше насліддя твоє!

Тож люби свою мову крилату,
Як голубку з долонь, випускай!
Розвивай її силу завзято,
Нею ніжні лілеї плекай…