Ганьба

Валерий Черножуков
            Ганьба Тобі, моя країна,
              За те, що у розбраті живеш.
                Яка ж Ти "вільна та єдина",
                Коли тягар душі несеш?

            Чому допіру нещасливі
              Усі Твої доньки й сини?
                А незалежність твоя - привід,
                Ти - полонянка без вини.

            Я вірю, мудрий мій народе
              Переживе своїх панів,
                І тих, паплюжив хто свободу,
                Хто від свободи очманів.
            
            Час пройде, але ж нам з тобою
               Від сорому нема де дітись,
                Після майданних цих "хероїв",
                В очі братів, як подивитись?