Червень

Людмила Стременовская Полищук
Малює червень пензлком

Квiточки  шипшини,

Волошки- неба клаптики

I роси на стежинах.

Спекотний день малює

I надвечiря тiнь,

Сполохане зайчатко

I птахiв щебетiнь,

Та вiтерець, що пестить

Верби над рiкою,

Де хвиля притулилася

До каменя щокою

Малює червень вишнi,

Що на зорi поспiли,

Степи, в роботi стомленi

I зливи знавiснiлi/

Малює Червень райдугу

Що над мiстами й селами

Розкинулась усмiшкою

Яскравою, веселою.