Незмiнне

Людмила Стременовская Полищук
Сіє літо дощиком крізь сито,

Відпочити прилягли лани.

В просторі немов меди розлито

І тремтить блакиття далини.

Рудий хлопчик (ніс у ластовинні)

П'є з листочка крапельки роси,

І в очах цвітуть волошки сині,

А здалля лунають голоси:

То несуть дівчата через луки

З ярмарку нехитрії скарби.

По шляху, у куряві пилюки

Поскрипують, ледь тягнучись гарби.

Десь музики у селі весільну

Виграють собі на всі лади

І гуляє в полі вітер вільний,

Яблуками гупають сади.

Так один за одним роки плинуть,

Сушать весла весни молоді

В хлопчика в очах - волошки сині

Й сонечка краплинки золоті.

Знов несуть дівчата через луки

З ярмарку нехитрії скарби

Як завжди, в куряві, пилюки

Тягнуться, поскрипують гарби.