Хочу лiтать я, доленько

Людмила Стременовская Полищук
Що ти менi готуєш , моя доле?

Холоднiїї дощi? Пронизливi вiтри?

Чи сум i жаль, а чи свiтання хворе?

А може пiсню Весноньки-сестри?

А може хмарну нiч,  в якiй регочуть сови,

Де стогнуть пугачi I вовче чуть виття?

Як хочу доленько я тихої розмови,

Кохання того, що на все життя.

Хочу лiтать на крилах променистих

А не стогнать знесилена в журбi/

Хочу нанизувать пiсень намисто,

Плекати в серцi мрiї  голубi.