Закачка! Шутка!

Мария Шандуркова
ЗАКАЧКА!

Ти ли изпрати вятъра
подире ми да ходи,
косата ми да роши,
с полата ми да си играе
и с пухчетата бели да ме гали?
Немирен вятър...
Ще го хвана.
По дърветата ще го увия –
нека шушне на листата,
във  морето ще го скрия –
там да буйства със вълните,
облаците черни да прогонва,
с бели дъждове да ни полива,
бели кърпи да развява
по хорА и ръченици...
Ще го хвана тоя вятър,
ще поседнем с него в парка,
ще пристигнат малки феи,
буйният перчем ще срешат,
лудият му нрав ще укротяват,
а пък аз ще се направя,
че не го познавам.

Фото: Мария Шандуркова