Не падай

Ваня Громяк
Перш ніж припасти до їх ніг ,
Спробуй допетрити навіщо ,
Ти наче звір підбитий біг .
До щастя свого попелища.

Нащо ти все життя боровся ?
Нащо ти стіни руйнував ?
Тож будь ласкавий , не відмовся,
Від своїх слів і своїх справ.

І навіть коли ніж до горла ,
Коли смерть дихає у спину ,
Стій на ногах спокійно , гордо ,
Не падай на свої коліна.