240213

Виктор Войтюк
                24/02. 13

Февраль на исходе, а утром мороз,
Ну что же дай бог не замёрзнуть.
Дровишек ещё под навесом навал
Да будет тепло в нашем доме.
--------------------------------------------
Лютий кінчається з ранку мороз,
Дай боже ти нам не замерзнуть.
Багато ще дров під навісом лежить
Так буде тепло в нашім домі.
05.03.13      Віктор Войтюк.
По словам директора Укргидрометцентра Николая Кульбиды, март начнется с похолодания. Похожий прогноз дает и народный синоптик из Днепропетровска Валерий Некрасов (см. графику). «4, 5 и 6 марта температура снизится до 5—12 градусов мороза. Но 7 и 8 марта мы ожидаем волну потепления, которое будет продолжаться минимум неделю», — рассказал «Сегодня» Кульбида. Более долгосрочный прогноз глава Гидрометцентра не дал, сославшись на то, что он не будет точным.
Сайт Gismeteo, который основывает свои прогнозы на данных Росгидромета, обещает, что в середине марта потеплеет до 11 градусов, а с 21 до 24 и вовсе обещает 16—20 градусов тепла. А вот прогноз на апрель совпадает с прогнозом Валерия Некрасова — холодно, и много осадков. «Народник» полагает, что в апреле будет преимущественно 5—10 градусов тепла, а настроение нам будут портить дождь, иногда даже с мокрым снегом. «С 1 мая начнется явное потепление. И 9 мая температура достигнет сразу плюс 20 градусов!» —
говорит Некрасов.

Понеділок.

Ти  новий  тиждень  починаєш,
Пройшов  останній  вихідний.
Вже  понеділок  починає
Свою  ходу  по  цій  Землі.

Мороз  сьогодні  і  сніжить,
Піднятись  важко  з  ліжка...
Та вихідний вже промайнув
Всім треба далі жити....
04.03.13      Віктор Войтюк.

         Вівторок.
Це другий день у тижні новім
Сьогодні з ранку мінус сім.
Весни початок вже на дворі
Бруньки зелені на бузку...
05.03.13      Віктор Войтюк.

                Середа.
Два дні морози дошкуляли,
Сьогодні сонячно весь день.
І знов до річки побіжали
Струмки весняні по землі.
06.03.13      Віктор Войтюк.

Четверг.
Прокинувся рано, а думка одна
Що треба сьогодні купити на ринку?
Сестрі та племіниці квіти весняні
Для  мами  цукерки і гарну листівку.

Привести до ладу взуття і костюм,
І завтра з матусею в гості підем.
Давно запросили ще тиждень тому,
А час проминув і не вгледів.
07.03.13      Віктор Войтюк.

З восьмим березня.
Жінки, жінки сьогодні ваше свято
Ми вдячні Вам за вашу доброту,
За вашу вірність, дружбу і за те
Що кожний рік чарівний маєм день,
Ми вдячні Вам кохані, милі наші!
Да, гарних слів багато підшукати
Чоловіки могли б Вам на сьогодні…
Але ми знову промовляєм Вам;
«Я дуже вдячний мила, моя, люба…»
Ми вдячні Вам за повсякденний труд,
За те, що Ви від нас не відстаєте,
У праці де фізичний треба труд.
І там де розум треба при-мінити.
За те що навіть у найважчий час
Не поступились в доблесті всім мужнім.
І залишались Ви завжди для нас
Як та частинка наша не відємна,
Що є найкраща й бажана завжди!

08.03.13     Віктор Войтюк.