Там буде ясно, хто святий

Бондаренко Михаил
Там буде ясно, хто святий

Там буде ясно, хто святий,
Хто набивав кишені часто,
Повчав нас мудрості святих,
А сам упав у власну яму.

Так подивися брате мій
Із ким ти молишся у храмі,
Тому що спільний харч поїв,
Крихтину навіть не залишив.

А за спиною лютий гнів,
Осудять нас за гідне слово,
Заллють оманою навік,
Правдиві крики і зітхання.

Ніяк не втримати потік,
Що серце кров'ю омиває,
Часи жахливі і тяжкі
У колі руки простягає.

Щоб дух з грудей хмільних трясти,
Дітей із темряви нести,
Жахливий бруд відкинуть вмить,
Не відступитись в інший бік.