Ти прийди, орлина сило...

Оксий Ожына
Ти прийди,орлина сило,
У мою останню весну,
Щоб скорили моцні крила
Голубінь ясну небесну.



Щоб подужав я востаннє
Облетіти світ дозором,
Й пригорнутись на прощання
До грудей дівочих зором.



Ти прийди,орлина сило,
Щоб змогли із дужим вітром
Ми в бою  схрестити  крила,---
А луна котила світом...



Ти прийди,даруй те щастя
Переможцем вийти з герцю!
Крила скласти і упасти
На скалу гарячим серцем!